Ingredience:
A - olejová fáze
9% Mandlový
olej (macarát šeříku)
6% Meruňkový
olej
3% Švestkový
olej
5% Bambucké
máslo
5% Emulsan
1,5% Cetyl
alkohol
B - vodní fáze
0,68% Pullulan
express
2% Glycerín
3% Pentylen
glykol green
30% Hydrolát
bílá růže
11% Aloe
vera šťáva
20% Destilovaná
voda
1% Kofein
C - chladící fáze
1% Rokonsal
BSB-N (konzervant)
0,5% NMF hydrokomplex
0,5% CO2
extrakt malina
0,5% CO2
extrakt granátové jablko
kyselina mléčná na úpravu pH
Postup:
Všechny fáze si odvážíme zvlášť. Do
jedné misky navážíme všechny ingredience z fáze A a vložíme jí do vodní lázně.
U
fáze B si
odvážíme vodu, aloe vera šťávu a hydrolát, přidáme kofein a začneme také
zahřívat ve vodní lázni, po rozpuštění kofeinu přidáme pullulan rozmíchaný v glycerínu
a nakonec dodáme pentylen glykol green. Promícháme a necháme také zahřívat na
teplotu 75°C.
Po dosažení požadované teploty u
obou fází můžeme začít s emulgací. Fázi
B přiléváme k fázi A a mícháme. Pomoci si můžeme tyčovým mixérem,
nejlépe s nástavcem na majonézu. Kdo, má takové štěstí a má doma Blendi
použije ho.
Mixujeme krátce, jen aby se všechny složky důkladně smíchaly, a pak
již použijeme metlu. Mícháme do vychladnutí emulze na tělesnou teplotu. Teprve
v této chvíli můžeme do emulze přidat fázi
C, po přidání musíme opět důkladně promíchat. Hotový krém naplníme do vydezinfikovaných
kelímků.
pH výsledného krému by mělo být v rozmezí 5-5,5